да-научим-детето-да-разпознава-часовник

Как да научим детето да разпознава часовника?

0
(0)

Разпознаването на часовника може да бъде сложна задача за децата. Но като родител или учител можете да го научите чрез забавна дейност. Ето някои съвети, които много ще ви помогнат.

Основи

Практикувайте броене до 60. Децата трябва да могат да броят до 60 (в правилния ред), за да определят времето. Нека детето ви запише числата от 1 до 60 на лист хартия. Докато пише всяко число, накарайте го да рецитира и числата. Поставете този лист хартия на стена и го накарайте да рецитира редовно номерата.

Докато сте на публично място, като в магазина за хранителни стоки, посочете двуцифрени числа и накарайте детето си да ви ги повтори.

Използвайте песни за броене, за да помогнете на детето си да тренира броенето. Има много такива онлайн.

За да насърчите детето си да се учи, не забравяйте да го възнаградите с време за игра или с любимата му закуска за добра работа.

Обща концепция за времето

Общите понятия за времето са сутрин, обед, вечер и нощ. Запознайте детето си с тези понятия, като свържете всяка концепция с определени дейности. След това тествайте детето си, като го попитате кога се случат определени неща.

Например: „Сутрин закусваме и си мием зъбите. По обяд хапваме и подремваме. През нощта четем книга и лягаме да спим.” Можете да попитате детето си: „Какво се случва сутрин?“ и „Какво се случва през нощта?“

Можете да публикувате дневна графика, така че вашето дете да има визуализация, която да показва различните неща, които прави през деня. Обърнете се към диаграма, когато обяснявате времената на различни ежедневни събития.

Направете часовник заедно

Вземете 2 хартиени чинии и аналогов часовник. Хартиените чинии ще бъдат използвани за направата на часовниците. Аналоговият часовник ще се използва като ориентир за изработка на часовниците. Поставете ги на маса и седнете с детето си на масата. Поработете заедно, ще има голям ефект!

Това ще бъде първият часовник на вашия малчуган, преди заедно да потърсите нещо лично за него в магазин за детски часовници.

Разделете часовете и минутите

Кажете на детето си, че късата е часовата стрелка, а дългата стрелка е минутната. Обяснете повече за различните часове.

Можете дори да свързвате дейности с всяко число, за да утвърдите часовете, например „Сега е 3 часа, което означава, че е време да гледаш любимите си детски филми“, или „Сега е 5 часа, което означава, че е време за тренировка по футбол.“

Тествайте детето си. С помощта му си изберете ден от седмицата и напишете списък от 5 до 7 дейности и свързаните с тях часове.

Насърчавайте детето си, като го възнаграждавате за добрата работа. Заведете го в парка или в магазина за сладолед, за да отпразнувате продуктивния урок.

Достатъчно голямо ли е детето ви за това?

С развитието на мозъка на детето нервните му връзки стават по-добре подготвени за разбиране на понятия, които някога са били твърде сложни за него. Например идеята за постоянство на обекта или разбирането на реалността на опасностите и последиците са интелектуални израствания, които придобиваме с възрастта. Същото важи и за времето на часовника.

В каквато и възраст да предприемете това начинание, а най-добре е все пак това да бъде навреме, е най-важно да имате търпение и да заложите на качествените обяснения, вместо да очаквате всичко да се случи като с магическа пръчка.

Още съвети вижте тук: Как да научим детето да познава часовника? – Timedix.bg.

Защо да изберете маркови парфюми?

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Споделете тази статия с вашите приятели!

Следваща публикация