биткойни

5 неща, които трябва да знаете, преди да закупите биткойни

0
(0)

Търговията с биткойни може изглежда плашеща за начинаещите. Въпреки че през последните години криптовалутите придобиха голяма популярност, за много хора те все още са относително непознати. И наистина, преди да навлезете в света на биткойните е добре да съберете достатъчно информация.

Радващите се на изключителна популярност биткойни всъщност представляват криптовалута, която може да се използва за различни транзакции. Можете да прехвърляте дигитална валута до друг потребител, да плащате стоки и услуги, да инвестирате. Преимуществото на този вид разплащане е, че не се използва посредничеството на банки. Така заплащате по-ниски такси и комисионни, транзакциите ви се извършват с висока скорост и са защитени с високо ниво на сигурност.

Ето и кои са 5-те неща, които които трябва да знаете, преди да закупите биткойни:

  1. Биткойните не са неограничени

Част от интереса към биткойните се дължи на факта, че те не са неограничени. Можем да ги сравним със златото като инвестиция, тъй като неговото количество на земята също е ограничено. Биткойните могат да бъдат не повече от 21 милиона, което означава, че с времето ще стават все по-трудни за добиване.

  • Може да изпращате биткойни до всяка точка на света

Биткойнът е валута, която няма „цензура”. Нито една банка не може да спре плащането ви, да затвори сметката ви или да ви наложи високи такси. С биткойните извършвате плащания докъдето пожелаете, без да сте зависими от паричната политика на държавата, в която се намирате.

  • Биткойните имат прозрачна парична политика

Това е и една от най-важните им характеристики. Винаги можете да видите кога са създадени нови биткойни, коса са извършени транзакции и колко от тях са в обръщение. Информацията е публична и можете да проследите данните в Биткойн мрежата.

  • Биткойн цена

Цената на биткокните не се влияе от инфлацията, паричната политика на правителството в държавата, в която се намирате, икономическия растеж или други финансови и икономически фактори. Разбира се, има други фактори, които влияят на цената на криптовалутите като: търсенето и предлагането; стойността на новия добив на Биткойн; компенсациите са миньорите; стабилността на другите криптовалути; политиката на  съответната Биткойн борса; Биткойн новини.

Въпросната Биткойн цена се определя и от това, което купувачите са готови да дадат за нея. През последните месеци се забелязва рекорден ръст , какъвто не се е наблюдавал от три години. Увеличеният интерес към биткойните доведе до сериозно покачване на цената. Този забележителен ръст повлияя и на  другите криптовалути като Етериум и Лайткойн. След Биткойн Лайткон се радва на най-висок пазарен дял. Тази криптовалута се използва също за прехвърляне на пари между потребители без посредничеството на банка или друга институция. 

  • Можете да получите биткойни безплатно

Биткойните са пари, така че не очаквайте големи промоции или подаръци. Но можете да получите известно количество безплатно, когато получите предложение да се регистрирате в Биткойн борса или биткойн лихвени сметки. Офертите могат да бъдат различни и да варират от 10 до 250$.

5 съвета за ефективно използване на хаштагове #bettersocialstrategy

Вероятно се чудите коя е най-добрата стратегия за купуване на криптовалута? Истината е, че тя зависи от вашите нужди и най-вече – възможности. Не инвестирайте повече от това, което можете да си позволите да загубите.

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Споделете тази статия с вашите приятели!

Следваща публикация