курсове-английски

Английски онлайн или на място – кое е по – ефективно

0
(0)

Не само заради пандемията с вируса, но и в крак с новите технологии, със свързаността и с глобалните тенденции, онлайн животът като че се превръща в новата нормалност. И ако допреди няколко години да проведем среща или събитие онлайн, ни се струваше едва ли не несериозно, а и не беше толкова лесно, днес това е по – скоро практика, а не изключение.

И логично на всичко това,  онлайн – обученията става все по – популярни и търсени. И в това няма нищо чудно и не е трудно да разберем защо. От една страна, курсовете за онлайн обучения станаха изключително модерни, а и са толкова по-удобни от традиционните курсове лице в лице.

Учениците (малки или големи, без значение на възрастта) имат възможност да избират спрямо своите задължения и ангажименти и да участ без значение къде се намират – у дома, в офиса, в парка….

Освен това не е нужно да пътуват до определено място, за да провеждат своя урок, което пести време, а и доста нерви в задръствания, ако трябва да сме откровени.

Има и още една немалка причина много хора да избират онлайн обучението – обикновено то е по – евтино и могат да бъдат възможни и за хора, които разполагат с по – малък бюджет.

В допълнение към удобството и цената, много хора се обръщат към онлайн курсовете по английски език, защото са се превърнали в по-добър начин за учене.

Тези студенти, които сериозно се стремят да подобрят разбирането си, да научат нови умения и да придобият ценна квалификация, но нямат възможност да посещават физически уроци, няма да имат по – лоша или некачествена квалификация спрямо другите.

Ето няколко причини, които може да са ви от полза, ако се колебаете дали да изберете онлайн или присъственото обучение и се притеснявате, кое ще бъде по-ефективно за вас.

1. Студентите учат повече онлайн, отколкото в традиционните курсове

Според проучване учениците в онлайн обучение учат пет пъти повече материал в е- курсове за обучение, използвайки мултимедийно съдържание, отколкото в традиционните курсове лице в лице.

Причината е, че онлайн курсовете предоставят на учащите пълен контрол върху собственото им обучение и самоусъвършенстване, те могат да работят със собствена скорост и се чувстват по – комфортно.

2. Коефициентът на задържане е по-висок при онлайн обучението

Много офлайн курсове се борят да задържат учениците за всички нива на курса. Това е логично да се случва и при онлайн обучението. Истната е, че вторите успяват в по – голяма степен. Предполага се, че по-ангажираното мултимедийно съдържание, повече контрол върху това как учениците поемат материала и по-голямат агъвкавост, допринася за това покачване.

3. Онлайн обучението изисква по-малко инвестиции във времето

Много студенти се отказват да се запишат физически курс поради времето, което това ще им коства. Това обикновено включва времето за отиване и връщане, времето, прекарано в чакане на преподаватели и други ученици. Онлайн обучението обикновено изисква 40-60% по-малко време, отколкото ученето в традиционна обстановка в класната стая.

Също така е важно да се отбележи, че опциите за електронно обучение обикновено позволяват на учащите да разделят времето, което инвестират в курса, по който и начин да работи за тях.

 4. По – малко се разсейват

Когато изберете онлайн обучението, вероятността някой колега да шушне или да разговаря до ухото ви, е нулева. А това означава, че така ще може да се концентрирате по – добре и съответно да успеете да решите повече задачи.

5. Липсва живия контакт

Колкото и да е хубаво онлайн обучението, за много хора е важен живия контакт, да комуникират с учителя очи в очи, да могат да се срещнат с другите съучениците, да разговарят с тях.

5 съвета за ефективно използване на хаштагове #bettersocialstrategy

Онлайн обучението със сигурност е ефективен вариант за учениците, но също и офлайн има своите привърженици. Въпрос на личен избор е да изберете. 

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Споделете тази статия с вашите приятели!

Следваща публикация