тренировки-на-открито

10 причини, поради които тренировките на открито са по-добри от тренировката във фитнес

0
(0)

Ето няколко причини, защо са полезни тренировките на открито.

1. Намаляват кръвното налягане и стреса

Проучванията показват, че физическата активност на открито понижава кръвното налягане и сърдечната честота на човек. В резултат на това упражненията на открито се чувстват по-малко напрегнати от подобни упражнения на закрито, което от своя страна ви приближава до максималното от възможностите ви. Тренирайте на открито, натискайте се до краен предел и продължавайте да чупите личния си рекорд!

лост-тренировка

2. Помага при безсъние

Когато тренирате на открито, получавате чист въздух, който помага за облекчаване на безсънието. Редовното упражнение и чистия въздух ще ви помогнат да заспите и да подобрите качеството на съня си!

йога

3. Слънчевите лъчи

Когато тренирате на открито, може максимално да се насладите на ползите от слънчевите лъчи. Свежият въздух и естествената светлина ободряват и осигуряват повече енергия за духа и тялото. Слънцето осигурява витамин D, от който се нуждаем, ще получите лек слънчев загар по време на тренировка и слънцето ще ви повдигне настроението! Слънчевата светлина подобрява генерирането на енергия в мускулите. 
Когато тренирате на открито, вземете предвид възможната вреда, причинена от прекомерна слънчева светлина, като дехидратация и слънчево изгаряне. Така че не забравяйте слънцезащитните продукти и бутилка с вода за добра хидратация, докато тренирате на открито!

тренировка

4. Безплатно е!

Тренировките на открито са напълно безплатни, тъй като парковете за тренировки, спортните писти, стълбите и други места за упражнения на открито обикновено са отворени за всички и то безплатно. Упражненията на открито са полезни и за вашия портфейл!

5. Спестява време и опазваш природата

Помислете креативно за заобикалящата ви среда и измислете интензивна тренировка на близката писта за джогинг, хълм или стълби например. Местата за трениране често са по-близо, отколкото си мислите! Използването на близки локации спестява не само време, но и природни ресурси, тъй като няма нужда да карате колата си, за да стигнете до желания парк.

лицеви-упори

6. Вариация в обичайната ви тренировка

Разчупете ежедневните повтарящи се упражнения! Изпълнявайте тренировката си на закрито, на открито и включвайте движения като упражнения с телесно тегло, които лесно се правят навън. Повечето упражнения с телесно тегло са многоставни движения и следователно супер ефективни! Тренировката с телесно тегло ще подобри по-специално вашата координация, баланс и мобилност.

въже

7. Шансът да опитате нещо ново

Изведете тренировката си на ново ниво, опитайте нещо ново! Възползвайте се от новите възможности за трениране, за да добавите съдържание към стандартната си тренировка, или създайте изцяло нова програма. Опитвали ли сте вече дейности като паркур или улична тренировка? Направете вашата тренировка различна, по-ефективна и освежаваща!

8. Варирайте с тренировъчна обстановка

Оставете задушната и тъмна фитнес зала и правете тренировката си в свежа и ярка обстановка на открито; наслаждавайки се на многобройните предимства на тренировка на открито. Градовете предлагат множество места за трениране. Парковете за спорт, спортни площадки, стълбища и зони за тренировки по пътеки за джогинг предлагат редица възможности за разнообразяване на тренировките и изследване на нови места.

гюле

9. Шанс да тренираме с приятели

Повечето места за тренировки на открито като спортни паркове и писти са отворени за всички, безплатно. Това ще ви позволи да тренирате и да прекарвате време в упражнения заедно с приятели и най-близките, които не биха отишли на фитнес. Освен това, тренировките на открито са отлична възможност да срещнете нови хора, докато изпълнявате тренировката си!

бягане

10. По-добро настроение

Като цяло, упражненията на открито са от полза за цялото тяло, като носят радост, благополучие и по-добро настроение! И така, какво чакате! Излезте и разгледайте близкия спортен парк!

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Споделете тази статия с вашите приятели!

Следваща публикация