бизнес-защита

5 начина да защитите вашия бизнес от хакери

0
(0)

Поддържайте лицензирана и надеждна анти – вирусна програма. Тъй като все повече хора работят от вкъщи, те могат да се изложат на вируси и други онлайн опасности, които може да не застрашават физическото им здраве, но биха могли да изложат бизнеса си на риск. Хората, които нямат подкрепата на ИТ екип, могат да бъдат по-уязвими от измами. 

Осигурете силни интернет и Wi – Fi връзки. Проверете скоростта на интернет на speedtest.net . Скоростите на изтегляне, по-ниски от 30 mbps, могат да доведат до проблеми с достъпа до виртуалната частна мрежа на офиса, услугата за съхранение в облак или видеоконференцията. За да увеличите скоростта на Wi-Fi у дома, помислете за добавки като рутерната система на Wi-Fi „окото“ на Google, която може да покрие зона с по-силен сигнал, или адаптерната система на TP-Link Powerline, която превръща електрическите кабели в стените в Ethernet мрежа. Когато работите отдалечено, използвайте телефона си като мобилна гореща точка, ако планът ви го позволява. Всеки път, когато трябва да влезете с безплатен, несигурен обществен Wi-Fi, активирайте VPN услуга, като TunnelBear или NordVPN, за да запазите данните си по-сигурни.

Настройте автоматично архивиране на данни. Използвайте облачен продукт, за да защитите бизнеса си от загуба на данни. За устройства на Apple можете да използвате iCloud. Google Drive и Google Photos предлагат облачни услуги за компютри, устройства с Android и Apple.

Бъдете нащрек за измами с фишинг. Повечето атаки за киберсигурност изискват взаимодействие с потребителя – тоест трябва да кликнете върху измамни връзки. В отдалечена среда е по-трудно да разчитате на защитната мрежа на ИТ отдел. Измамите с фишинг, при които злонамерените URL адреси се прикриват с доброкачествен текст, са най-често срещаният тип атака.

Използвайте силни пароли. Помислете дали да не използвате по – сложни и силни символи за паролите си. Паролните фрази са несвързани думи, които нанизвате, за да създадете парола (напр. „Bulgaria128Pics@“ или „Image755@%“). Добавете цифри и специални знаци, за да ги направите още по – силни. Избягвайте слабите пароли, свързани с личния ви живот, и не използвайте повторно пароли за различни акаунти. Използвайте мениджъри на пароли, като LastPass, за да следите вашите пароли. Настройте двуфакторно удостоверяване за вашите акаунти, когато е възможно. Сменете паролите незабавно, ако подозирате нарушение.

Проверявайте сигурността на вашата информация периодично. В някои отношения вие сте публична личност. Вашето име и лице са вашата марка. Това улеснява киберпрестъпниците да откраднат вашата информация. 

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Споделете тази статия с вашите приятели!

Следваща публикация