пространство

8 начина за увеличаване на пространството

0
(0)

Чувствате ли тясно в стаята, която прекарвате повече време вкъщи? Тези съвети могат да ви помогнат да направите пространството по – широко, без да събаряте стени.

  1. Акцентирайте по дължините. Огледайте стаята отгоре до долу, и вижте какво може да се добави така, че тя да изглежда по просторна. Добавете рафт за книги, който стига до тавана. Залепете тапет с вертикални ивици. Закачете висящо осветително тяло.
  2. Помислете за „прозрачни“ мебели. Изберете столове и дивани с видими крака вместо мебели с много къси, които почти нямат разстояние от пода. Това ви позволява да виждате под и около тях, така че мебелите изглеждат все едно се носят в стаята. Стъклена масичка за кафе също е добър избор.
  3. Осветление. Всички знаем, че белите стени отразяват светлината и правят една стая да изглежда по – голяма. Боядисайте  стените и тавана в един и същ нюанс на бяло, за да се „отвори“ максимално облика на стаята.
  4. Вмъкнете големи предмети. Много хора мислят за по – малки предмети, когато проектират малка стая. Вместо това добавете няколко големи аксесоара, като голямо произведение на изкуството или един голям стол. Ако малките предмети са много карат стаята да изглежда претрупана, докато с един или два големи – тя ще изглежда по – просторна.
  5. Не „залепвайте“ мебелите плътно до стената. Създайте централно оформление, вместо да сложите диван плътно към стената. Когато има стена точно до мебел, очите ви са привлечени от стената, което прави стаята да изглежда по – тясна.
  6. Опростете цветовата схема. Използвайте едноцветна цветова схема за стени, мебели и аксесоари. Когато предметите са с подобен цвят, окото ви не се спира на всеки един, а по-скоро ги вижда в едно.
  7. Пропуснете завесите. Завесите блокират естествената светлина и гледката навън, което прави помещението да се изглежда по – малко и по – тъмно.
  8. Вкарайте част от естествената природа. Добавете стайни растения и използвайте естествени текстури в мебелите, за да обвържете вътрешния декор с външния изглед, който се вижда през прозорците, които не са блокирани от завеси.

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Споделете тази статия с вашите приятели!

Следваща публикация