часовник

Как да изберем подходящия детски часовник

0
(0)

Купуването на първия часовник на детето може да бъде доста важно събитие, тъй като е символичен преход към зрелостта  чудесен начин да се покажат умения за определяне на времето. 

За да възпитате по-младите поколения да ценят многофункционалността на ръчните часовници, можете да споделите с децата си признателността си към тях. 

Независимо дали става въпрос за вашите собствени деца, по-малки братя и сестри, племенници или племеннички, ето какво трябва да вземете предвид, когато купувате детски часовници.

Коя е подходящата възраст?

Обикновено тя съвпада с времето, когато децата започват да разбират концепцията за времето. Времето започва да става по-малко абстрактно около 5-годишна възраст, когато децата започват да взаимодействат с календари и часовници в детската градина.

Въпреки че започват да разбират часовете, минутите и секундите, децата често не успяват да се справят с разчитането на аналогов часовник преди 7-8 годишна възраст.

Затова може да се каже, че след петия им рожден ден е подходящ момент да ги зарадвате с първия им часовник, но няма нищо лошо в това да започнете да ги запознавате и по-рано.

Цифров или аналогов часовник?

Подобно на разликата между автоматичните и ръчните автомобили, по своята същност дигиталните часовници са по-лесни за разчитане от аналоговите часовници. Това обаче не отхвърля значението на традиционните умения за отчитане на времето.

Аналоговите часовници за деца са чудесна възможност за обучение, като им помагат да овладеят основни математически понятия. Поради това може да обмислите да се спрете на аналоговия за първия им часовник, като им позволите да овладеят традиционното отчитане на времето, преди да им купите дигитален.

Удобни за децата функционалности

Макар часовниците да ги карат да се чувстват като възрастни, децата все пак се нуждаят от часовник, който е достатъчно здрав, за да се справи с активния им начин на живот. 

Номер едно в списъка ви с подходящи за децата функционалности трябва да бъде водоустойчивостта.

Така миенето на ръце или разливането на напитки няма да бъдат причина за сълзи, когато часовникът им спре да работи. Най-добрите часовници за деца имат и регулируеми каишки, идеални за подрастващите малчугани.

Лесните за разчитане и светещи циферблати също са добре дошъл бонус, тъй като подпомагат нарастващите им умения за определяне на времето, а забавните графики и ярките цветове често завладяват вниманието на децата.

Избор на модел

Съвременните производители на часовници създават фантастични модели с дизайни, които децата ви ще харесат, с много от любимите им цветове, животни и герои. Избрани стилове имат дори цветни обозначения на циферблата и въртящи се елементи.

Прекарайте известно време онлайн с детето си, като го оставите да ви помогне да изберете първия му часовник. Ако това е изненада, доверете се на най-добрата си преценка.

Никой не познава вашите малки момчета и момичета така, както вие. Имайте предвид тези съображения, когато купувате часовник за детето си, и гледайте как то се влюбва в него.

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Споделете тази статия с вашите приятели!

Следваща публикация