слънцезащита

Екологична слънцезащита – защо е толкова важна и как да я нанасяме?

0
(0)

Слънцезащитата е важна част от всяка рутинна грижа за кожата, но знаете ли, че има различни видове слънцезащитни продукти? Екологичният слънцезащитен крем е вид слънцезащитен крем, който е направен от естествени съставки и е предназначен да бъде по-нежен към кожата. В тази публикация ще обсъдим защо екологичният слънцезащитен продукт е толкова важен, както и как да го нанасяте правилно.

С наближаването на зимния сезон много от нас вече мислят за плановете си за почивка. И, разбира се, голяма част от тези планове е да се уверим, че разполагаме с идеалния слънцезащитен крем, за да предпазим кожата си на слънце. Но това, което много от нас не осъзнават, е, че не всички слънцезащитни продукти са еднакви. Всъщност някои слънцезащитни продукти могат да бъдат доста вредни както за кожата ни, така и за околната среда.

Ето защо е толкова важно да изберете екологичен слънцезащитен продукт. Но какво точно представлява екологичният слънцезащитен продукт? И защо е толкова важно да го използвате?

Екологичният слънцезащитен продукт е слънцезащитен продукт, който е направен от естествени съставки и не съдържа синтетични химикали. Този тип слънцезащитни продукти са много по-добри за кожата ви, тъй като не запушват порите ви и не предизвикват дразнене. Той е по-добър и за околната среда, тъй като не съдържа никакви вредни химикали, които могат да замърсят водните ни пътища и да увредят морския живот.

И така, как да изберете правилния екологичен слънцезащитен продукт?

Има няколко неща, които трябва да търсите, когато избирате екологичен слънцезащитен продукт. На първо място, уверете се, че на етикета му е изписано „широк спектър“. Това означава, че той ще предпазва кожата ви както от UVA, така и от UVB лъчи. Второ, проверете SPF рейтинга. Колкото по-висок е SPF, толкова по-добра е защитата. И накрая, уверете се, че слънцезащитният продукт е водоустойчив, така че да не се отлепя във водата.

Когато става въпрос за нанасяне на екологичен слънцезащитен продукт, е важно да запомните няколко неща. Първо, винаги го нанасяйте обилно и равномерно върху цялата открита кожа. Второ, нанасяйте го редовно отново, особено ако плувате или се потите. И накрая, уверете се, че го съхранявате на хладно и тъмно място, за да не се разгражда в жегите.

Ето го и всичко, което трябва да знаете за екологичните слънцезащитни продукти. Защо да не преминете към него още днес и да защитите кожата си и околната среда?

Защо да изберем екологична слънцезащита през обикновената?

Екологичните слънцезащитни продукти не съдържат вредни химикали.

Активните съставки на повечето конвенционални слънцезащитни продукти са химикали като оксибензон и октиноксат. Тези химикали са свързани с хормонални смущения, дразнене на кожата и дори рак.

Нещо повече, оксибензонът е известен причинител на увреждане на кораловите рифове. Когато коралите влязат в контакт с оксибензон, той причинява избелване и смърт. Това е огромен проблем за морския живот и екосистемите.

Екологичните слънцезащитни продукти, от друга страна, се произвеждат с естествени съставки като цинков оксид и титанов диоксид. Тези минерали осигуряват широкоспектърна защита от вредните слънчеви лъчи без нито един от отрицателните странични ефекти.

Освен това те са много по-полезни за околната среда. Цинковият оксид и титановият диоксид не са вредни за кораловите рифове или други морски обитатели. Всъщност те всъщност са полезни за екосистемата.

Екологичните слънцезащитни продукти са по-устойчиви

Конвенционалните слънцезащитни продукти често се предлагат в пластмасови бутилки за еднократна употреба. Тези бутилки попадат в депата за отпадъци или в океана, където разграждането им може да отнеме векове.

От друга страна, екологичните слънцезащитни продукти обикновено са опаковани в рециклируеми или биоразградими материали. Това помага да се намали количеството пластмасови отпадъци, които попадат в околната среда.

Екологичните слънцезащитни продукти са по-устойчиви и по отношение на съставките си. Много от съставките на конвенционалните слънцезащитни продукти се добиват от изкопаеми горива.

От друга страна, екологосъобразните слънцезащитни продукти се произвеждат от съставки на растителна основа. Това помага да намалите въглеродния си отпечатък и да подкрепите прехода към възобновяема енергия.

Екологичните слънцезащитни продукти са също толкова ефективни, колкото и обикновените слънцезащитни продукти. Някои хора се притесняват, че екологосъобразните слънцезащитни продукти няма да са толкова ефективни, колкото техните конвенционални аналози. Но това просто не е така.

Екологичната слънцезащита осигурява същото ниво на защита от вредните слънчеви лъчи. Така че можете да сте сигурни, че получавате същото ниво на защита без вредните странични ефекти.

Има много причини да изберете екологично чисти слънцезащитни продукти пред конвенционалните варианти. Те не съдържат вредни химикали, по-устойчиви са и са също толкова ефективни. Затова преминете към тях още днес и помогнете да защитите себе си и околната среда.

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Споделете тази статия с вашите приятели!

Следваща публикация