джанти

Направете най-точния избор на гуми и джанти

0
(0)

Вие сте шофьор и е дошло време да изберете подходящи гуми и джанти за вашия автомобил, но не знаете на кои неща да обърнете внимание и какво точно да съобразите? Ако е така, то тази статия е точно за вас и ще ви даде отговори на всички важни въпроси при избора на гуми и джанти. В статията ще намерите конкретна, ясна и много полезна информация за съществените характеристики на всички видове гуми и джанти, техните показателите, които заслужават вниманието ви, за да може изборът на тези основни консумативи за колата ви да бъде възможно най-добрият.

Спецификите на вашите гуми и фактора сезонност

Когато избирате гуми за автомобила си, не забравяйте, че те имат много базисни специфики, освен размерите им, които се изразяват в проценти височина, милиметри широчина и цолове вътрешен диаметър. Има значение още каква е максималната тежест, която гумата може да понесе (т.нар. товарен индекс), максималната скорост, на която ще издържи гумата (т.нар. скоростен индекс), посоката на въртене (която трябва да бъде спазена при монтажа – това е много важно!), DOT номерът (свързан с годината и седмицата на производство на гумата), общият баланс на гумите, възможностите за съхранението и поддръжката им за в бъдеще и много други.

А дали ще изберете зимни гуми, летни гуми или всесезонни с оптималната за вашите гуми цена, зависи от това в кой сезон ще карате вашия автомобил. Фактора сезонност е изключително значим и несъмнено допринася в голяма степен за цялостната устойчивост на автомобила ви на пътя по време на различните климатични условия. За тази устойчивост обаче имате нужда и от правилните за колата ви джанти с безупречно качество и добри характеристики.

Полезни съвети при избора на джанти и техните видове

Освен при първоначален избор на джанти, не забравяйте и важността на смяната им. Максималната скорост на движение, управлението, спирането, ускорението и разпределението на тежестта зависят именно от избора на оптималните стоманени или алуминиеви джанти.

Независимо дали ще се спрете на алуминиеви джанти, стоманени или такива от карбон, е препоръчително да съобразите следните неща:

  • моделите на болтовете и доколко те съвпадат с модела на джантите
  • ширината, които имат венецът и колелото като важни компоненти на джантите
  • опират ли джантите, когато са поставени под по-сериозен натиск
  • налични ли са специални гуми, предназначени точно за този модел джанти

и много други подобни важни фактори и обстоятелства.

Когато избирате гуми и джанти за колата ви, не трябва да правите компромиси с качеството и трябва да проявите достатъчно голяма съобразителност за нещата, които бяха споменати в настоящата статия. Все пак става въпрос за вашата сигурност, спокойствие и комфорт на пътното платно, както и за безопасността на всички участници в движението по улиците.

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Споделете тази статия с вашите приятели!

Следваща публикация