косата

Как да предпазите косата си през лятото?

0
(0)

Лятото е настъпило с пълна сила и вече вероятно се разхождате свободно и обмисляте следващата си лятна ваканция. Смятате, че сте подготвили всички възможни кремове и олиа, които да предпазят тялото ви, но дали е така и с косата?

Много често именно тя е доста пренебрегвана през лятото, а може да бъде силно наранена от солената вода, хлорираната в басейните, както дори слънцето. В следващите редове ще ви помогнем да поддържате красива и здрава коса, дори по време на вашата почивка.

Слънцезащитни продукти за коса

Слънцезащитата за коса е абсолютно задължителна, така както и тази за останалата част от тялото ви. През лятото слънцето може да бъде доста жарко и това да изсуши прекомерно косата ви, което да я направи накъсана в краищата, да увреди корените и дори да се появят цъфтежи.

Освен това не само самата коса може да изгори, а и скалпът, което е изключително неприятно, много болезнено и доста вредно за косъма. Препоръчваме ви да разгледате актуалните предложения в онлайн аптека като 366.bg, където ви очакват ефективни продукти, лесни за употреба и с фактор.

Използване на масла за коса

Дори и да имате доста мазна коса, през лятото може да усетите, че краищата са по-изтощени, накъсани и цъфтящи. Това силно може да повлияе на растежа на косата ви, на вида ѝ и на мекотата ѝ. Затова ви съветваме, да се насочите към кристали за коса или масло за коса, което да нанасяте винаги след душ.

Използването му става изключително лесно. Единственото, което е необходимо е да измиете добре косата си, след това да я подсушите и когато спре да капе да нанесете няколко помпички от избрания продукт. Не забравяте да избягвате корените, за да не се омазни допълнително. След като сте нанесли ви препоръчваме да сложите кърпа, която да запази топлината на косата за още 10 минути.

Ако използвате сешоар през лятото, е добре да се насочите към продукт със защита от топлинна обработка, които са ефективни и предпазват качествено. Така лесно и безопасно може да изсушите косата си, а най-добрият вариант е да я оставите са изсъхне сама.

Още съвети за косата през лятото

За да сме ви максимално полезни, ще ви дадем още няколко полезни съвета, които може лесно да внедрите в ежедневието ви:

  • Когато посещавате плаж, е добре да използвате шапка, кърпа или друго средство за покриване на косата, което да предпази скалпа и косъмчетата.
  • Не използвайте силни продукти, освен ако не са ви предписани от дерматолог
  • Избягвайте всички термични обработки, които можете и стилизирайте косата с плитки или не топлинни методи
  • Правете често маски, в които да присъства богата комбинация от масла
  • Не се колебайте да се свържете с консултантите в аптеката, за да получите по-детайлна информация за продукти, които са подходящи за вашия тип коса

Косата е много важна, както за жените, така и за мъжете. Правилната грижа ще ви позволи да се радвате на красива и здрава, която ще бъде блестяща и предпазена през цялото лято.

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Споделете тази статия с вашите приятели!

Следваща публикация