йога

Ползите от йога преди лягане

0
(0)

Всички знаем, че йога помага при много неща като облекчаване на стреса, гъвкавост и дълбоко дишане. Но знаете ли, че практикуването на йога преди лягане може да увеличи тези предимства? 

Ако сте добри с практикуването на йога преди лягане, можете да се уверите, че се възползвате максимално от нея и да ви помогне да извлечете ползите през цялата нощ. 

Увеличете кръвния си поток

Независимо дали сте имали дълъг работен ден или занимания в университета, повишаването на нивата на кислород и укрепването на сърдечните мускули са важни аспекти на ежедневното здраве. Йога преди лягане ще увеличи притока на кръв и ще ви позволи да си починете по – добре през нощта, и по този начин ще възстановите тялото си за следващия натоварен ден. 

Отпуснете мускулите си

Няма нищо по-лошо от това да лежите в удобното си легло и да си повдигнете краката или гърба.

Йога преди лягане ще ви помогне да разтегнете мускулите си, освобождавайки всяко напрежение, създадено от седенето пред лаптопа и писането на бюрото през целия ден. Освен това ви помага да отпуснете раменете, врата, краката. Облекчете болките с йога разтягания, за да не ви пречат на съня ви. 

Забравете за притесненията си

Понякога филмите, телевизионните предавания или видеообажданията с приятели не помагат на мозъка ви да спре да мисли. Умните дихателни техники на йога ви помагат да изпразните тези негативни мисли и стресови фактори, като изхвърлите нещата, които поддържат ума ви да работи. 

Лягането без „психическо изчервяване“ ще създаде трудности при заспиване или неспокойна нощ. Премахнете стреса с йога преди лягане, като издишате тези притеснения и психически стрес от деня си. 

Освобождава ви от мобилните устройства

Един от най-големите виновници за затруднения със съня е използването на мобилните телефони, преди да заспим. 

Препоръчително е да се избягва ползването на мобилни устройства преди лягане. Оставете телефона си настрана, свържете се с тялото си и насочете енергията си към възстановяване. Когато останете в тялото си и забравите за мобилното си устройство, ще бъдете по – способни да направите йога упражнения преди лягане.

Няколко пози за йога, които може да ви допаднат

Ако не сте готови за цяла йога практика, помислете за тези пози, преди да се отпуснете в леглото!

  1. Котка и крава : Направете тази поза, като застанете на четири крака. Кравата е, когато извивате гръб и повдигате главата. Котката е, когато издълбавате стомаха и прибирате главата към брадичката, за да срещнете гърдите. Продължете да се движите между тези две пози.  йога-поза-котка йога-поза-крава
  2. Поза на детето : За да направите тази поза, започнете, като седнете на колене. Протегнете ръце пред себе си и подпрете челото си на постелката. йога-поза-дете 
  3. Ваджрасана : Това е седнала поза на колене. Седнете на петите си, за да отпуснете опашната кост и поставете ръцете си на коленете.  vajrasana
  4. Шавасана : Завършете практиката си с тази поза. Легнете по гръб и поставете ръцете върху корема или ги сложете отстрани. Затворете очи и се свържете с дъха си.

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Споделете тази статия с вашите приятели!

Следваща публикация