напрежение

Как да намалите напрежението през новата година?

0
(0)

След всички изминали празници е важно да обърнете внимание на психическото си здраве, защото то е в основата на здравословния начин на живот. Ако се чувствате потиснати често или имате натрапчиви мисли вероятно се нуждаете от промяна. Нарушенията в психическото здраве могат да повлияят и на съня ви, затова още днес се заемете с някои от предложенията, които ще прочетете в статията.

Обърнете специално внимание на мислите си

Ако често имате натрапчиви мисли или се чувствате напрегнати то е време да се насочите към промяна. За да се отървете от натрапчивите мисли ще е необходимо време, но след това ще сте благодарни за предприетите действия.

Опитайте се да си създадете сутрешна и вечерна рутина, които да ви помагат да влизате в ритъм за деня и да излизате от него, за да отпочивате. Това може да бъде четене на списания сутрин или лека разходка, а вечер топъл душ и ментов чай. Правете това, от което смятате, че имате нужда в този момент.

Споделянето също е перфектен вариант да отпочивате. Може и да си мислите, че натоварвате близките си, но всъщност ще им бъде приятно да им разкажете, ако нещо ви тормози и заедно да разрешите проблема. Споделянето е страхотен начин да отпуснете мислите си и да говорите за всичко, което ви притеснява, на работа или в личен план.

За да коригирате мислите си може да изтеглите приложение, което да ви изпраща известия по няколко пъти на ден с утвърждаващи, позитивни мисли. Това ще ви напомня, че правите достатъчно и че не е необходимо да сте перфектни, за да сте идеални. Не се колебайте да намерите точното приложение или ако знаете какво имате нужда да чуете го запишете на няколко листа и си го прочитайте всяка сутрин.

Обърнете внимание на съня си

За да имате спокоен ден трябва преди това да си предоставите достатъчно сън. В сегашното забързано ежедневие е много трудно човек да си набавя между 6-8 часа сън, но опитайте. Лягайте си малко по-рано и се отдайте на заслужена почивка след дългия работен ден. За да сте сигурни, че имате правилната позиция по време на сън и че наистина ще отпочине тялото ви се нуждаете от добър матрак. Добрият матрак може изцяло да промени навиците ви и да ви помогне да се справите с натрупалия се стрес. За да изберете подходящия матрак, вижте тук.

Сутрешната и особено вечерната рутина ще ви подготви да се наспите добре. На първо място си спрете интернета на телефона, няколко часа преди да си легнете. По този начин няма да получите изненадващо някоя лоша информация или пък да гледате видеа до края на вечерта. Това време отделете, за да се разходите навън или да се видите със семейството си. Може да си направите ароматен чай и да си напълните ваната, а след това да се облечете с топла пижама и да си припомните хубавите неща от деня.

Преценете добре ситуациите, в които попадате

Ако до миналата година сте се ядосвали за всичко и сте позволявали на всичко да ви влияе, то тази година се опитайте да поработите върху това. Размишлявайки над ситуациите, с които се сблъсквате ежедневно ще успеете да редуцирате стреса и да си дадете сметка, дали можете да повлияете на ситуацията. Ако можете да повлияете то го направете, но ако не можете и не зависи нищо от вашите усилия, тогава не задълбавайте.

Когато оставите някои действия просто да се случат ще забележите, че може и без вашата намеса и може и без напрежение. Обикновено ние хората се притеснявате твърде много за всичко, над което нямаме никаква сила. Бъдещето, миналото, следващия тест, конференцията другата седмица или какво би казал колегата, съседът, продавачът. Няма нужда да се обременявате с това, а се насочете към по-продуктивно и ефективно мислене.

След като направите всяко едно от тези действия ще почувствате истинско облекчение. Обещайте си, че ще правите каквото можете, а пък да става каквото трябва. Никой няма сила и власт над всичко и това е нормално, това е животът и вие сте част от него. Напрежението може да си отиде и да живеете по-просто и по-спокойно.

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Споделете тази статия с вашите приятели!

Следваща публикация