pexels-pixabay-264771-подаръци

3 идеи за подаръци, подходящи за всякакви поводи

0
(0)

Празниците са вълшебство в живота ни. Магията се крие в малките детайли и внимание, в любовта и в щастието да бъдем заедно. В днешното забързано ежедневие всички имаме нужда да се заредим с положителни емоции и красота. Празниците са приятни поводи, когато се събираме с близките си, отделяме им време и се забавляваме. Те ни свързват и сплотяват, подобряват отношенията ни. Голяма роля за това играят подаръците. Те ни вълнуват и ги избираме с голям ентусиазъм. Представяме си реакцията на хората, на които ще ги поднесем.

Какъв подарък да подаря?

Този въпрос си задаваме всеки път, когато сме канени на рожден ден, имен ден или друг празник. Ако искате да зарадвате получателя, избирайте подаръците от сърце, с чувство за мярка и с ясната цел да доставят удоволствие.

Обръщайте внимание на подробностите

Целта на подаръка е да създаде приятна емоция в получателя му. Затова положете усилия да покажете, че не само сте се сетили за повода, но сте избрали и подходящия подарък. Наблюдавайте какво харесват и какво не харесват вашите близки и приятели, какви интереси и хобита имат и се съобразете с тях при избора на подарък. Посъветвайте се с някой, който има същото хоби, или поискайте съвет от продавач-консултантите в съответния специализиран магазин.

Дребни, но важни детайли

Подаръкът трябва да бъде добре опакован. Хубаво би било да бъде придружен от картичка с пожелания за съответния повод. Най-добре е те да бъдат написани собственоръчно, а не да се използват картички с напечатани пожелания. Ако все пак сте купили такава, добавете нещо от себе си и се подпишете с цялото си име, а не само с подписа си.

Не е трудно да изненадаш някого

Успехът се крие в това да запазиш в тайна изборът си на подарък до последния момент. Нищо не е по-вълнуващо от това да не знаеш какъв подарък ще получиш.


Отхвърлете първите 3 идеи, които ви хрумнат

За да избегнете скучните и предсказуеми подаръци веднага зачеркнете от списъка първите идеи, за които се сетите. Обикновено те са най-баналните неща, които ви заобикалят или ще видите в реклами Те рядко биха се оказали подходящи за човека, за когото търсите подарък. А ако не познавате толкова добре получателя на изненадата или просто вниманието ви към детайлите не е от силните ви страни, преминете към следващите ни съвети за избора на перфектния подарък.

Разгледайте социалните му профили

Когато нямате никаква идея какво би се харесало човека, за когото търсите подарък, прибегнете до шпионски тактики. Влезте във Facebook или Instagram и разгледайте съдържанието на профила му. Повечето хора предоставят подробна информация за своите интереси, хобита, любима музика, автори и т.н.

От постовете на човек в социалните мрежи можете да научите какво го вълнува. Има много хора, които благодарение на социалните мрежи, успяват да покажат своето творчество – поезия, проза, музика, рисунки или ръкоделие.

Рисуване по номера

Например, ако постовете на даден човек са свързани с творчески занимания, можете да му изберете за подарък актуалните в момента картини по номера. Поинтересувайте се от темата, която би му допаднала най-много. Вече е напълно възможно всеки да изпита удоволствието да нарисува своя собствена картина без уменията на художник. В комплекта има всичко необходимо – платно , четки за рисуване и всички нужни боички, както и помощна схема. Звучи невероятно, нали?

Диамантени гоблени

Ако стената на профила му е изпълнена със снимки, може да заложите на изключително популярните диамантени гоблени. В интернет ще откриете огромно разнообразие от модели, а покрай коледните празници има и множество намалени диамантени гоблени в различни онлайн магазини. Мънистата придават живот на картината. Изработката е изключително лесна. Процесът на редене се превръща в релаксиращо хоби, което носи удовлетворение от крайния резултат. А завършената картина със своя блясък ще предизвика много усмивки и добро настроение.

Гоблени

За тези, които ценят уюта в дома, бихте могли да изберете гоблен. Той ще внесе допълнителен стил в дома и ще остане един уникален спомен за притежателя си. Някои смятат бродирането за скучно занимание, но реално те просто не знаят какво удоволствие доставя то. Неописуемо е вълнението да виждате как квадратче след квадратче панамата се запълва и се превръща в прекрасна избродирана картина.

В процесът се влага много любов и топлина. Гобленът се превръща в творба със сантиментална стойност. Производителите на гоблени не се ограничават само в предлагането на класически гоблени за шиене. Има модели за всеки вкус – картички, книгоразделители, игленици, чанти, възглавници и много други изделия. Днес различните видове основи за бродерия могат да бъдат комбинирани с мъниста, метализирани конци и сатенени ленти. Изработката на ръкоделие се превръща в незабравимо преживяване. Всеки готов комплект съдържа указания как да подготвите панамата, как да използвате различните части на схемата, как да бродирате и т.н.

Не е важно какъв вид ръкоделие ще изберете

Подаряването на подарък е много повече от даване на вещ. То е вид комуникация, с която изпращаме послание до получателя. Тайните и неизвестни дарове се превръщат в приключение, което поражда вълнение от самата неизвестност какво се крие в тях. Най-важното при избора им е положеното усилие, което близките ви със сигурност ще оценят.

Не е нужно да се вживявате твърде много, защото изненади трябва да се правят поне няколко пъти в годината. Така че, дори да не успеете да намерите най-хубавия подарък, ще имате безброй следващи шансове да се реванширате.

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Споделете тази статия с вашите приятели!

Следваща публикация