детски-пижами

Шест критерия при избор на детска пижама

0
(0)

1. Температурен режим

Съхраняването на топлинния режим на детското тяло е особено важно. За целта, за различните сезони са нужни различни комплекти: с панталони и шорти, с потник, тениска или блуза. При това, обръщайте внимание на използваната тъкан. Трябва да се намери баланс между топлина и комфорт. За целта най-подходящи са памучните материи.

2. Размер

Комфорт и удобство са главните критерии при избора на детските дрехи, в това число и пижамите. Намерете подходящия размер, с който тялото на вашето дете ще диша спокойно. Нека пижамата да не е тясна, но и да не е по-голяма от размер, два.

За да е комфортен детският сън, погрижете се за качеството на връзките и циповете, които могат да причинят дискомфорт или да са опасни . Проверете ластиците в края на ръкавите и на панталона, както и на кръста. Да не стягат и да не са широки.

3. Моделът

За децата над две години моделът и дизайнът имат значение. Затова, може да се посъветвате с тях, да разберете предпочитанията им. И същевременно контролирайте пижамата да няма дълги връзки, пандели и декорации, които могат да са опасни и да пречат на движението на детското тяло.

4. Цветове и рисунки

Вслушвайте се в желанията и интересите на своите деца. Пастелните тонове и ненатрапчивите рисунки ще им помогнат бързо да се успокоят и да заспят. Убедете се в качеството на харесаната пижама и здравината и качеството на декоративните детайли. Избягвайте крещящите , агресивните орнаменти, възбуждащи съзнанието и психиката на детето.

5. Безопасност

Уверете се в качеството на пижамата, която ще купувате. Поискайте сертификат за качество на боите и отсъствието на токсични съставки в използваната материя. Важно е да прецените дали детето само ще може да се облича и съблича. Дали ще различава лицева и опакова страна. Обърнете внимание на малките декорации, като е най-добре те да липсват.

6. Пижама за всеки ден

И момичетата, и момчетата обичат да слагат красивите си пижами. Комплектите за всеки ден могат да са с блуза и панталон или шорти и тениска. А за лятото са за предпочитане пижами от памук или трикотаж. Разбира се, за зимата няма по-хубаво нещо от дебелата мека пижамка от подходяща материя.

Източник: pipilota.bg

Прочетете още за: Как да научим детето да разпознава часовника?

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Споделете тази статия с вашите приятели!

Следваща публикация